G. Nausėda sureagavo į kritiką: ne A. Bilotaitės reikalas man nurodinėti, ką aš turiu šnekėti

Apie Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą pranešęs ir dėl to kritikos susilaukęs prezidentas Gitanas Nausėda teigia, kad ne vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės reikalas yra nurodinėti, ką jam šnekėti.

„Turbūt ne ponios A. Bilotaitės reikalas man nurodinėti, ką aš turiu šnekėti ir ko aš neturiu šnekėti. O jai reikėtų skirti energiją daugiau civilinės priedangos kūrimui ir kitiems darbams, kurie yra ministerijos dispozicijoje“, – penktadienį žurnalistams teigė G. Nausėda.

„Tikrai tyrimams ir procesams tai nepakenks, nes mes labai kruopščiai vertinome, kada galime tai padaryti ir kada tai jau nebeatsilieps operacijos kokybei“, – pridūrė jis.

G. Nausėda teigia, kad jį apie L. Volkovo užpuolikų sulaikymą informavo Lenkijos prezidentas Andžejus Duda.

„Tą informaciją aš žinojau ir prieš keletą savaičių, tačiau laikėmės visų procedūrinių dalykų, kad nepakenkti operacijos sėkmei. Mane informavo asmeniškai Lenkijos Respublikos prezidentas apie tai, kad asmenys sulaikyti, kad jie bendradarbiaus ir sklandžiai perduos šiuos asmenis mums“, – sakė prezidentas.

„Manau, kad tai yra tiesiog gero kaimyninių valstybių bendradarbiavimo pavyzdys“, – sakė šalies vadovas.

O jai reikėtų skirti energiją daugiau civilinės priedangos kūrimui ir kitiems darbams, kurie yra ministerijos dispozicijoje.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė sukritikavo prezidento G. Nausėdos sprendimą pranešti apie Rusijos opozicionieriaus L. Volkovo galimų užpuolikų sulaikymą. Pasak ministrės, skelbti šią informaciją tarnybų, o ne politikų prerogatyva, todėl tokie šalies vadovo pasisakymai gali pakenkti vykdomam ikiteisminiam tyrimui.

Prezidentas G. Nausėda penktadienį pranešė, kad Lenkijoje buvo sulaikyti du asmenys, įtariami išpuoliu prieš Lietuvoje gyvenantį Rusijos opozicionierių L. Volkovą.

ELTA primena, kad kovą Vilniuje buvo užpultas ir sužalotas Rusijos kalėjime mirusio Kremliaus opozicionieriaus Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas.

Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Po suteiktos medicinos pagalbos ligoninėje A. Volkovas buvo gydomas ambulatoriškai. Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Rusijos opozicijos atstovas sako, kad specialiu plaktuku namo kieme žmogus jam smogė apie 15 kartų į koją ir sulaužė ranką. Įvykį jis pavadino „tipišku banditišku sveikinimu nuo Putino iš banditų Peterburgo“.

L. Volkovas iš Rusijos pasitraukė kilus arešto grėsmei. Šiuo metu L. Volkovas gyvena Lietuvoje.

G. Nausėda džiaugiasi Lenkijos vadovo indėliu keičiant D. Trumpo nusistatymą dėl Ukrainos

Lietuvos prezidentas G. Nausėda mano, kad Lenkijos vadovo A. Dudos susitikimas su perrinkimo Jungtinių Valstijų (JAV) prezidentu siekiančiu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) padėjo keisti šio požiūrį į Ukrainą, tikintis spartesnės JAV paramos kariaujančiai šaliai.

„Tai, ką pastaruoju metu girdžiu apie kitokią paties D. Trumpo retoriką ir JAV valdžios institucijų nusiteikimą priimti reikalingus ir taip seniai lauktus sprendimus, manau, kad šis vizitas ir pokalbiai su D. Trumpu buvo pozityvūs, davė teigiamą rezultatą ir labai džiaugiuosi dėl pono A. Dudos šio pasiekimo“, – žurnalistams Vilniuje penktadienį sakė G. Nausėda.

JAV Atstovų Rūmai šeštadienį ketina balsuoti dėl ilgai delsto naujo karinės pagalbos paketo, pagal kurį Ukrainai, Izraeliui ir Taivanui būtų skirta 95 mlrd. JAV dolerių (89,4 mlrd. eurų) pagalba.

Dėl būsimo balsavimo kyla konfliktas tarp Atstovų Rūmų pirmininko Mike'o Johnsono (Maiko Džonsono) ir jo Respublikonų partijos dešiniojo sparno – šią respublikonų grupę blokuoti pagalbą Kyjivui jau kelis mėnesius skatina į Baltuosius rūmus per rinkimus lapkritį siekiantis sugrįžti JAV eksprezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas).

Apklausos rodo, kad dabartinis šalies vadovas Joe Bidenas (Džo Baidenas) populiarumu atsilieka nuo D. Trumpo.

D. Tusko vizitas Lietuvoje – kitą savaitę

G. Nausėda tai pat teigė apie būsimą Lenkijos prezidento vizitą Niujorke ir susitikimą su D. Trumpu kalbėjęs Trijų jūrų iniciatyvos konferencijoje.

„Mes tikrai nemažai pakalbėjome. Jis (A. Duda – BNS) sakė, kad jo laukia ši kelionė, po to vyks į Kanadą. Kad tikisi panaudoti šį susitikimą su Donaldu Trumpu atstovaudamas Ukrainos interesams“, – nurodė G. Nausėda.

Šalies vadovas pažymėjo, kad A. Duda dar vėl lankysis Lietuvoje kitos savaitės pabaigoje, abu prezidentai stebės pratybas Suvalkų koridoriuje, po to Kaune susitiks su jaunimu ir Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 20-mečio proga kalbės apie Europos ateitį.

Kaip skelbia Vytauto Didžiojo universitetas (VDU), balandžio 26-ąją tarptautiniame forume Kaune apie Europos iššūkius diskutuos mokslininkai, intelektualai ir politikai, tarp jų – G. Nausėda ir A. Duda.

Šį sekmadienį prasidės bendros Lietuvos ir Lenkijos lauko taktikos pratybos „Brave Griffin 24/II“.

Jų metu pusantro tūkstančio Lietuvos Didžiojo Etmono Jono Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija“ ir Lenkijos karių vadinamajame Suvalkų koridoriuje išbandys gynybos scenarijus pagal dvišalį Lietuvos ir Lenkijos „Oršos planą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vut

vut  portretas
ta zyduka is LT , KO Jis cia trinas ir kokiu tikslu ,gal rytu ?

Anonimas

Anonimas portretas
NU JEEEE ...ABU KALBA KVAILYSTES......

Bet

Bet portretas
Neįdomu tas žydo sumušimas. Juos visus mušė, pjovė ir seniau. Taip buvo ir bus visada. Neįdomu tas. Neviešinkite iš viso tokių dalykų. Žydes užmuš visas. Lietuviams tas Neįdomu. Rašykit savo žydų spaudoj, o ne lietuvių apie ten ar šen užmušti žydę ar storo žydo snukį išdaužytą. Gavo ir dar gaus. Koks skirtumas, ar Lietuvoj jį užmuš, ar kitur.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių