Naujasis koronavirusas gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam?

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) sekmadienį perspėjo, kad naujasis koronavirusas, kuris nusinešė bent 18 žmonių gyvybių Saudo Arabijoje ir Europoje, tikriausiai gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam.

PSO generalinio direktoriaus pavaduotojas Keiji Fukuda (Keidžis Fukuda), kalbėdamas per vizitą Saudo Arabijoje, sakė žurnalistams Rijade: „Didžiausią nerimą kelia faktas, kad įvairios (užsikrėtimo atvejų) santalkos, užfiksuotos daugelyje šalių, vis labiau patvirtina hipotezę, kad esant artimam kontaktui šis naujasis koronavirusas gali būti perduodamas vieno žmogaus kitam.“

Tuo tarpu Prancūzijos sveikatos apsaugos pareigūnai anksčiau sekmadienį patvirtino, kad šalyje patvirtintas antrasis užsikrėtimo tuo nauju į SARS panašiu virusu atvejis. Tas asmuo gulėjo toje pačioje ligoninės palatoje su vyru, kuriam pirmajam šalyje buvo patvirtinta ši infekcija.

Naujasis virusas hCoV-EMC yra giminingas ūmaus kvėpavimo takų sindromo SARS sukėlėjui, kuris buvo gerokai išgąsdinęs prieš 10 metų. Anas protrūkis kilo Azijoje, žmonėms užsikrėtus nuo gyvūnų, ir pareikalavo maždaug 800 gyvybių.

Naujausia hCoV-EMC auka Prancūzijoje buvo toje pačioje palatoje, kaip ir 65 metų vyras, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje vienoje ligoninėje šiauriniame Lilio mieste. Tam vyrui irgi buvo diagnozuota ši infekcija, jau pareikalavusi 18 gyvybių, daugiausia - Saudo Arabijoje.


Šiame straipsnyje: hCoV-EMCvirusasPSO

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių