Iš salės futbolo elito mokysis ir mėgausis žaidimu

„Išbandysime jėgas su komandomis iš pasaulio elito, tačiau mūsų planas ir yra mokytis žaidžiant su pačiais geriausiais“, – tarptautinio turnyro išvakarėse sakė Lietuvos vyrų salės futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Emersonas Junioras de Lima, dar žinomas kaip Dentinho.

Brazilo vadovaujami mūsų šalies salės futbolininkai balandžio 13–16 d. Jonavos sporto arenoje rungtyniaus su Brazilijos, Ukrainos ir Prancūzijos ekipomis.

Lietuvos rinktinės pagrindą sudarys žaidėjai, kurie po dvejų metų turėtų dalyvauti Europos čempionate: Karolis Čirba ir Vladimiras Derendiajevas (abu – Mažeikių VIP), Ernestas Macenis, Tomas Bučma, Deividas Reimaris, Lukas Sendžikas, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas ir Ugnius Zenkovas (visi – „Kauno Žalgiris“), Egidijus Žagaras ir Radvilas Bliukis (abu – „Kėdainiai United“), Deividas Karpavičius (Vilkaviškio „Bruklinas“), Paulius Osauskas ir Gytis Vasylius (abu – Jonavos „Vikingai“), Edas Romanovas („Radviliškis“) ir Lukas Sipavičius (Kauno rajono „Hegelmann“).

Pasaulio salės futbolo nacionalinių komandų reitingų lentelėje brazilai – pirmi, ukrainiečiai – devinti, prancūzai – dešimti.

„Ukrainos atstovai labai stiprūs savo komandinėmis savybėmis, futbolininkai kartu žaidžia klubuose, treneris sėkmingai realizuoja jų potencialą keisdamas kovos ketvertus. Prancūzija, sakyčiau, bene labiausiai pastaruoju metu patobulėjusi ekipa, jos lyderis atstovauja „Barcelonai“. Brazilijos rinktinė – stipriausia pasaulyje, turinti neįtikėtino talento žaidėjų, kurie gali sutvarkyti reikalus per vieną sekundę. Manau, brazilai laimės būsimą pasaulio čempionatą“, – mintimis apie būsimus varžovus dalijosi Dentinho.

Varžovai – iš pasaulio elito, tačiau toks mūsų planas – mokytis žaidžiant su geriausiais.

Anot stratego, lietuviai turi tikėti, kad gali konkuruoti su aukščiausio lygio oponentais ir mėgautis tuo, kad su jais žais namuose.

„Mums reikės pasiimti viską, ką pasiūlys varžovai. Pavyzdžiui, žaidimo intensyvumą, koncentraciją, pastangas iki paskutinio teisėjo švilpuko“, – svarstė Dentinho.

„Sulaukėme nerealios galimybės sužaisti su salės futbolo asais. Jie – labai stiprūs, tačiau, manau, fiziškumu tikrai nenusileisime, o taktiškai – klausysime savo trenerio ir bandysime įvykdyti jo užduotis“, – tvirtino ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas J. Zagurskas.

„Tikiuosi, parodysime tvirtą charakterį, sugebėsime realizuoti trenerio planą, tuomet bus ir rezultatai“, – pridūrė V. Derendiajevas.

„Prisiminiau rungtynes su portugalais. Kad ir kaip buvo sunku, bet akivaizdu: tik su tokiais varžovais žaisdamas pats tobulėji“, – reziumavo A. Voskunovičius.


Rungtynės

Balandžio 13 d. 15 val. Lietuva–Ukraina, 18.30 val. Brazilija–Prancūzija.

Balandžio 15 d. 17 val. Ukraina–Brazilija, 19.30 val. Prancūzija–Lietuva.

Balandžio 16 d. 17 val. Ukraina–Prancūzija, 19.30 val. Lietuva–Brazilija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių