Apie lašines su vitaminais: tai – kokteilis „Žydro asiliuko svajonė“

  • Teksto dydis:

Lietuvoje populiarėja vitaminų lašinės. Apie tokių procedūrų galimus pavojus pasakojama LNK reportaže.

„Populiariausios lašinės tai vitaminų, dabar vadinamos „bombos“, bet dažnai lašiname ir amino rūgštis, nes labai geras poveikis, labai daug atlieka tos amino rūgštys. Dar geležies atstatymo lašinės, nes ne visur jas daro. Jeigu kalbant apie gydymą, tai ir COVID-19, ir gripas, migrena, nugaros skausmai. Aš manau, kad infuzinė terapija su vaistais padeda plačiame ligų spektre. Galima ir imunitetą pastiprinti, mažinti nervinį stresą, papildyti elektrolitų“, – teigė vienos klinikos vadovė Violeta Semenovič.

– Ar jos yra kažkaip ištirtos mokslo?

– Mes remiamės visais moksliniais darbais, mes bendradarbiaujam, skambinam, nuvažiuojam į kitas šalis, pavyzdžiui Japoniją, Šveicariją, Vokietiją, Ispaniją. Tikrai yra remiamasi pagal mokslinius darbus.

– Minėjote, kad reikia atlikti tyrimus. Kaip dažnai žmonės juos atlieka?

– Jeigu žmogus serga, tai būtina atlikti tyrimus, nes pagal tai matome, kuo jis serga, kokie kraujo tyrimai, ką reikia lašinti, kokius vaistus. Jeigu šnekame apie vitaminų infuzijas, tai yra profilaktinės dozės, kurios tikrai nekenkia, jas galime sulašinti pacientams atėjus pirmą kartą, bet tyrimus padarome, kad galėtume individualiai paskirti visą vitaminų terapiją kiekvienam žmogui individualiai.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 


„Šeimos gydytojus gąsdina pasipylusios reklamos apie stebuklingą poveikį vitaminų, mikroelementų ir amino rūgščių kokteilį“, – sakė Šeimos gydytojų asociacijos prezidentas Julius Kalibatas.

„Nereikia galvoti, kad vitaminai ir mikroelementai tai absoliučiai nekenksmingi dalykai. Peržiūrėjus įvairių firmų ir firmelių pasiūlymus, tik vienoje iš jų radau, kad gali būti pašalinis poveikis. Visos kitos firmos apie tai nieko – nė žodžio. Mažai moterys gali atsilaikyti prieš tokį pavadinimą kaip „anti-senatvinė selekcija“ arba „prabangi karališka terapija“ vos ne nuo visų ligų. Na, galbūt būtų teisingiau įvardinti kokteilis „Žydro asiliuko svajonė“. Reikia padaryti tyrimus visus, ar yra trūkumas. Jeigu jums nereikia, tai nemėtykite tuščiai pinigų. Panaudokite tuos pinigus geresnei mitybai, sportui. Elkitės protingai, ne tik sutaupysite pinigus, bet ir nepakenksite savo sveikatai“, – teigė J. Kalibatas.

„Vartotojų teisių apsaugos tarnyba yra gavusi keletą vartotojų ar kitų bendrovių pranešimų dėl sveikatos priežiūros paslaugų reklamos, tačiau kitu kampu, reklamos įstatymas draudžia sveikatos priežiūros paslaugų ir sveikatos prietaisų reklamoje naudoti paciento įvaizdį, nuomonę, remtis gydytojų rekomendacijomis“, – pasakojo Vartotojų teisių apsaugos tarnybos vadovė Inga Grinevičienė.

Galbūt būtų teisingiau įvardinti kokteilis „Žydro asiliuko svajonė“.

Kai kurios bendrovės sulaukė institucijų dėmesio.

„Nubaustų kol kas nėra, praeitais metais vykdėme stebėjimą, būtent sveikatos priežiūros paslaugų reklamoje, tikrinome 24 bendroves, kaip skleidžia tokią reklamą ir daugelis jų nesilaikė reklamos įstatymo nuostatų ir skleidė draudžiamą reklamą. Buvo pateiktos rekomendacijos toms bendrovėms pašalinti ir tikslinti reklamą, o nevykdžius reikalavimų bus pasitelktos kitos priemonės. Tai jautri sritis, sveikata, tai reikėtų atsiminti, kad nuomonės formuotojai yra reklamos skleidėjai ir jų skleidžiama informacija yra reklama, jei susiduriama su sveikatos negalavimais reikia kreiptis į gydytoją ir neužsiimti savigyda“, – teigė I. Grinevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viskas cia gerai

viskas cia gerai portretas
vienas pazystamas sake , kad nusipirko penis enlargemint piliuliu tai nuo 17 padidejo iki 25 tai matyt veikia

reikia

reikia portretas
paklaust ar nors vienas lgbt usnykas dare sias proceduras ? manau kad nei vienas juk tai /musu/ elytas naudoja ka kita juk jiems viskas prieinama,.

tai

tai portretas
visos experimentynes svab pso dulkiagalviu /vertybes/ brangiai mokant uz AA z=0===
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių