Trūksta laiko ir jėgų? Gali padėti naujas mažas įprotis

  • Teksto dydis:

Buities reikalai kasdien atima dalį mūsų laiko bei jėgų – tiesa, neretai patys tą leidžiame. Aklai laikydamiesi per ilgus metus nusistovėjusių įpročių nė nepastebime, jog švaistome vidinius resursus be būtinybės. Pavyzdžiui, didžioji dalis lietuvių kiekvieną mėnesį vis dar sukasi tuose pačiuose užburtuose mokėjimų ratuose – už paslaugas atsiskaito jungdamiesi prie kelių skirtingų savitarnos svetainių ar suvedinėdami duomenis ranka ir atlikdami bankinius pavedimus. Nors panorėję – šį rutininį darbą galėtų sutrumpinti iki kelių paspaudimų telefone.

Per metus – iki 9 sutaupytų valandų

„Statistinis mūsų šalies gyventojas per mėnesį apmoka nuo 4 iki 9 sąskaitų. Tai jeigu jis jungiasi prie kiekvieno tiekėjo savitarnos internete, tuomet dar prie elektroninės bankininkystės – apytiksliai visų mėnesio sąskaitų apmokėjimas gali trukti nuo pusvalandžio iki valandos. Jei paimtume viduriuką – 45 minutes per mėnesį. Per metus jau susidarytų ir devynios valandos“, – sakė Eglė Šimkevičienė, skaitmeninių produktų plėtros vadovė įmonėje „Perlas Finance“, kuri sukūrė sąskaitų apmokėjimo programėlę „Perlas Go“.

Tokie technologiniai sprendimai kaip „Perlas Go“ – leidžiantys vienoje vietoje matyti visas savo sąskaitas ir jas apmokėti vienu kartu – jau nebėra naujiena. Tačiau, pasak E. Šimkevičienės, juos atradę dar toli gražu ne visi. 

Klientai mums sako, kad pasinaudoję kelis kartus aiškiai suvokia, kiek laiko ir jėgų iššvaistydavo veltui. Ir kad niekada nebegrįš prie senųjų sąskaitų apmokėjimo būdų.

 

„Kai nežinai, jog gali būti geriau, tai nieko ir neieškai. Be to, visi puikiai suprantame, kad keisti įpročius, kad ir kokie nenaudingi jie būtų, yra sunku. Vienintelis būdas – pradėti nuo mažų ir paprastų veiksmų. Parsisiųsti programėlę. Pamėginti apmokėti vieną sąskaitą. Po to – vieno mėnesio sąskaitas. Pabrėžiu, kad jokie mėnesiniai mokesčiai netaikomi. Klientai mums sako, kad pasinaudoję kelis kartus aiškiai suvokia, kiek laiko ir jėgų iššvaistydavo veltui. Ir kad niekada nebegrįš prie senųjų sąskaitų apmokėjimo būdų“, – tvirtina E. Šimkevičienė.

Papildomi privalumai: galimybė dalintis mokėjimus, išlaidų suvestinės

Be to, jog leidžia vienoje vietoje matyti visas savo sąskaitas ir apmokėti jas vienu kartu, „Perlas Go“ padeda palaikyti finansinę discipliną.

Programėlė primena apie laukiančius mokėjimus. Taip pat joje matomos išlaidų suvestinės, kurios leidžia anksti pastebėti finansinės padėties pasikeitimus ir pagal tai planuoti ateities pirkinius.

O visai neseniai „Perlas Go“ pasipildė ir dar viena išskirtine funkcija – galimybe dalintis sąskaitų apmokėjimą.

Su „Perlas Go“ kiekvienas šeimos narys gali apmokėti savo dalį ir tuo pačiu matyti, kiek ir kada moka kitas.

 

„Tai gali praversti šeimoje, tarp kambariokų, tarp nuomininko ir nuomotojo ar panašiai. Pavyzdžiui, gyvenamąją vietą nuomojantis asmuo gali visas su tuo būstu susijusias sąskaitas sudėti į vieną krepšelį ir juo pasidalinti su nuomininku – tiesiog suvedęs pastarojo telefono numerį. Tada bet kuris iš jų gali tiek atlikti mokėjimus, tiek patikrinti, ar jie jau atlikti, matyti, kada tas buvo padaryta, ar nėra kokių vėlavimų. Arba šeimoje – dažnai būna, kad vienas apmoka būsto sąskaitas, o kitas – paskolą. Su „Perlas Go“ kiekvienas šeimos narys gali apmokėti savo dalį ir tuo pačiu matyti, kiek ir kada moka kitas“, – aiškina skaitmeninių produktų plėtros vadovė E. Šimkevičienė.

„Perlas Go“ sukūrė ir vartotojams pristatė Lietuvoje šešiolikos metų veiklos patirtį turinti finansinių paslaugų įmonė „Perlas Finance“. Šiuo sąskaitų apmokėjimo sprendimu galima naudotis www.perlasgo.lt arba parsisiuntus į telefoną mobiliąją programėlę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių