- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
-
Grupė BIX pristatė savo vardo mėsainį
Trisdešimtmečio koncertui besiruošiantys BIX‘ai nuo šiol turi ir savo vardo mėsainį. Grupės nariai jį pavadino #XXX – taip, kaip vadinasi jų vienintelis jubiliejinis koncertas, lapkričio 16 d. vyksiantis „Siemens“ arenoje. Madingą patiekalą, padedamas profesionalios virtuvės šefės, sukomplektavo grupės lyderis Saulius Urbonavičius-Samas.
„Pagaminome BIX‘ų skonio burgerį. Mūsų muzika energinga, stipri, joje daug aštrumo, savo muzika paliečiame opias problemas, keliame aštrius klausimus. Toks yra ir šis burgeris. Jeigu būtų vien mano valia, būčiau sukomplektavęs jį dar aštresnį, bet šį kartą nusileidau – pritaikėm burgerį daugumos skoniui“, – sako S. Urbonavičius-Samas.
Nors grupės lyderis savęs nelaiko mėsėdžiu, #XXX mėsainį juokais vadina mėsainiu, kuriame mėsa yra su mėsa. „Mūsų jubiliejiniame koncerte „Siemens“ arenoje reikės daug energijos, o kad jos nepritrūktų, reikia gerai pasistiprinti“, – konstatuoja S. Urbonavičius-Samas.
Pirmuoju akordu #XXX mėsainyje groja brandintos jautienos maltinukas, papildytas plėšyta kiauliena, aštrumo ir saldumo jam suteikia aštrūs karamelizuoti kukurūzai, garstyčios, kario majonezas ir gruzdinti svogūnai, skonio natų gamą baigia čederio sūris ir aštrus raudonas pipiriukas.
„Mūsų koncerte bus taip pat, kaip ir suvalgius #XXX burgerį. Ir stipru, ir kieta, ir sotu, ir skoningai aštru, ir skoningai saldu. O po koncerto, iš savęs „ištaškius“ blogą energiją, taps tikrai skanu ir gera“, – paragavęs BIX‘ų kulinarinio kūrinio pažada grupės lyderis.
Kokybišką maistą, kaip ir muziką, vertinantis grupės lyderis įsitikinęs, kad svarbu galvoti, ką valgai, ir čia pat skuba paneigti apie mėsainius sklandančius mitus. „Stengiuosi maitintis sveikai, tačiau man patinka burgeriai ir kartkartėmis jų paskanauju. Juk iš kokybiškų ingredientų, gerai padarytas burgeris nelabai kuo skiriasi nuo gero kepsnio restorane. Nebent tik pateikimo forma, nes abiem atvejais svarbiausia – mėsos kokybė“, – įsitikinęs S. Urbonavičius-Samas.
BIX‘ų kulinarinį opusą atlikėjas nusprendė įamžinti ir popieriaus lape – griebė rašiklį ir per keletą minučių ant popieriaus perkėlė ką tik suvalgytą mėsainį. Pastarajame piešinyje, beje, atlikėjas sumaniai įkomponavo ir grupės BIX logotipą. Nors visuomenei S. Urbonavičius-Samas buvo pažįstamas kaip muzikantas, dainų autorius, grupės BIX narys ar iš televizijos laidų, neseniai atskleista ir kitokia jo prigimtis. Rugsėjo pabaigoje atlikėjas pakvietė į savo autorinių tapybos darbų parodą.
BIX trisdešimtmečio koncertui skirto mėsainio visą lapkritį bus galima paragauti viename Vilniaus mėsainių restoranų tinkle.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Vilniaus dailės akademijos rektore perrinkta I. Skauronė
Vilniaus dailės akademijos rektore antrai kadencijai ketvirtadienį išrinkta Ieva Skauronė, pranešė aukštoji mokykla. ...
-
Gegužės mėnesį startuoja naujas festivalis sostinėje – „Vilnius Spring Festival“1
Naujas ir ambicingas festivalis vilniečiams bei miesto svečiams – „Vilnius Spring Festival“, kuris kvies atrasti išskirtinius meno įvykius dešiniajame Neries krante. ...
-
Garsų alchemikų kuriama muzikos magija: festivalis „Vilnius Mama Jazz“ pristato programą
Festivalio „Vilnius Mama Jazz“ gegužės 24 d. koncerte – pasaulinio garso improvizacijos meistrų trio „Jones Jones“. Festivalio ambasadoriaus, perkusininko Vladimiro Tarasovo, JAV improvizacinio ir laisvojo džiazo atstovų kont...
-
Vilniaus šaltibarščių festivalyje – menininkės M. Dirsytės performansas2
Birželio 1-ąją sostinėje antrą kartą vyksiantis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“) miestiečius ir miesto svečius džiugins ne tik pramogomis ir įvairiausiais rožiniais patiekalais, bet ir men...
-
„Afrikos dienose“ – Vakarų ir Rytų Afrikos kultūros tradicijos
Trečiadienį Vilniuje prasideda vienintelis Lietuvoje Užsaharės kultūrą pristatantis festivalis – „Afrikos dienos“. Tryliktus metus tradiciškai gegužės mėnesį kviečiantis kultūros renginys šiemet parengė keturių die...
-
Kalbos premija skirta Lituanistinių mokyklų asociacijai ir VU docentei A. Kučinskienei
Šiemet Felicijos Bortkevičienės kalbos premija skirta Lituanistinių mokyklų asociacijai ir Vilniaus universiteto dėstytojai Audronei Kučinskienei. ...
-
Vilniuje vyksta tarptautinis literatūros kongresas
Šią savaitę Vilniuje pirmą kartą vyksta literatūros profesionalams skirtas tarptautinis literatūros kongresas. ...
-
Filme „Kryčio anatomija“ – muzikos ir klausos (ne)patikimumas2
Daugybę prestižinių apdovanojimų pelnęs ir vienas iš šių metų „Kino pavasario“ svarbiausių filmų „Kryčio anatomija“ (rež. Justine Triet, 2023) įdomus ne tik žiūrėti, bet ir klausyti. Nors filmo muzikinį tak...
-
„Poezijos pavasario“ laureatu tapo V. Kaziela2
60-ojo Tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ laureatu tapo poetas, publicistas Vytautas Kaziela. ...
-
Vilniuje atidaryta dainų šventei skirta instaliacija „Sodai“3
Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje, penktadienį atidaryta jubiliejinei dainų šventei skirta instaliacija „Sodai“. ...