Karinių pratybų metu kai kuriose teritorijose bus įvedama komendanto valanda

  • Teksto dydis:

Vykstant karinėms pratyboms tam tikroje Vilniaus miesto dalyje gegužės 7–8 dienomis nakties metu bus įvedama komendanto valanda, skelbia sostinės savivaldybė.

„Komendanto valanda bus įvedama išskirtinai mažai apgyvendintose, pramoninėse vietovėse nakties metu, po 24 val. ir tęsis iki 5 val.“ – nurodo Lietuvos kariuomenė.

Be to, Viršuliškių ir Panerių rajonuose vyks karinių vienetų judėjimas ir policijos reidai. Taip pat kariai kartu su šauliais treniruosis vykdyti teritorijos kontrolę be policijos, stabdys tik pratyboms numatytą transportą, vykdys kai kurių objektų apsaugą.

Kaip informuoja Vilniaus miesto savivaldybė, Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų pratybos sostinėje ir Kaune vyks gegužės 6–8 dienomis. Pratybų metu bus tikrinamas institucijų, įstaigų ir organizacijų pasirengimas vykdyti mobilizaciją ir sąjungininkų priėmimo užduotis, turto rekvizavimas ir komendanto valandos paskelbimas.

Apie tai, kad artimiausiais mėnesiais Lietuvoje prasidės intensyvioji NATO pratybų fazė, antradienį pranešė Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys. Jis pažymėjo, kad šalyje treniruosis daugiau nei 20 tūkst. šalies ir sąjungininkų karių.

Dalyvauti pratybose bus pašaukti 2500 aktyviojo rezervo karių, dar keli tūkstančiai bus pakviesti trumpai informacijos sutikrinimo procedūrai. Pratybų metu bus testuojama ir komendantūrų sistema.

ELTA primena, kad didžiausias karines pratybas nuo Šaltojo karo laikų NATO pradėjo šių metų sausį. Kaip skelbta anksčiau, pratybos skirtos imituoti NATO atsaką į tokio varžovo, kaip Rusija, puolimą. Jose dalyvaus 50 laivų, 80 orlaivių ir daugiau kaip 1 100 kovos mašinų. Kariniai manevrai vykdomi NATO pertvarkius savo gynybą po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pokarinės analogijos

Pokarinės analogijos portretas
,,Kariai su šauliais''= NKVD su skrebais...

Laikas

Laikas portretas
Laikas komendanto valandą įvesti Karaliaučiuje.

Puiku

Puiku portretas
20 000 jau gerai. Šaunuoliai konservatoriai. Tai ne SD su auksiniais šaukšteliais, ar Skvernelistai su keliuku ir kalašnikovo tuščiu automatuku.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių