Desertai sveikiau – ką rinktis saldžiam kąsneliui prie kavos?

  • Teksto dydis:

Ar galite įsivaizduoti darbo dieną be kavos pertraukėlės? Veikiausiai sunkiai, nes tai laikas, kai galima trumpam atsitraukti nuo darbų ir maloniai pabendrauti su draugais ar kolegomis prie gardžios, garuojančios kavos puodelio. O kokia gi kavos pertraukėlė be saldaus kąsnelio? Tam, kad vėliau neslėgtų sąžinė dėl skanautų, kremu gardintų pyragėlių, visada galima rinktis kur kas sveikesnes, bet ne mažiau skanias alternatyvas.

Sveikesnis pasirinkimas

Išsirinkti sveikesnį užkandį prie kavos yra daug paprasčiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Venkite ar bent apribokite užkandžius, kurių sudėtyje yra daug pridėtinio cukraus ir riebalų, o vietoj to ieškokite užkandžių, kuriuose yra daugiau skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų.

Kodėl svarbu atkreipti dėmesį į pridėtinio cukraus ir paprastų angliavandenių kiekį tokiuose produktuose kaip baltų miltų kepiniai bei įvairūs kremai? Tai sukelia didelį cukraus kiekio kraujyje šuolį, o jau po kelių valandų vėl jaučiamės vangūs ir pavargę, nuotaika tampa nepastovi, o darbingumas pastebimai sumažėja.

Taigi, spurgas ir bandeles su kremais verčiau keiskite į daugiau maistinės vertės turinčių miltų gaminamus kepinius, o saldainius – į džiovintus, liofilizuotus vaisius ar didele maistine verte pasižyminčius riešutus.

Natūralumas ir skonis – suderinama

Ar žinojai, kad ekologiškas šokoladas turi kur kas daugiau naudos nei įprastas? Jis didina energiją, budrumą, kūrybiškumą, gerina nuotaiką ir yra pagrindinis magnio šaltinis, kuris, savo ruožtu, yra itin svarbus norint užtikrinti gerą širdies sveikatą. Ekologiškame juodajame šokolade taip pat gausu flavonoidų, kurie turi nepaneigiamą antioksidacinį poveikį kovojant su vėžiu.

Toks šokoladas, be abejo, yra daug palankesnis sveikatai ir dėl to, kad jo sudėtyje nėra jokių papildomų dirbtinių medžiagų. Galite tiesiog mėgautis juo prie kavos puodelio žinodami, kad visi ingredientai yra natūralios kilmės, o pats skanėstas buvo pagamintas tausojant aplinką, tačiau nedarant jokios įtakos geram skoniui.

Patogūs ir sveiki užkandžiai

Informacija apie džiovintų vaisių naudą net ir šiandien išlieka gana prieštaringa. Vieni sako, kad tai maistingas užkandis, kiti – kad tai tik dar vienas saldumynas, tačiau abejonės nekelia viena – tai puikus baltymų, sveikų riebalų, vitaminų ir mineralų šaltinis.

Populiariausias ir labiausiai prie kavos derantis vaisius yra džiovintos datulės. Jose itin gausu skaidulų, kurios reikalingos mūsų žarnynui, geram virškinimui ir bendrai sveikatai. Datulės labai tinka desertams gaminti, nes yra puikus cukraus pakaitalas, taip pat dera su riešutais ir sėklomis, tad sveiki naminiai batonėliai ar energetiniai rutuliukai – kone ideali alternatyva įprastiems saldumynams pakeisti.

Razinos, figos, abrikosai, slyvos yra natūraliai saldžios ir maistingos, todėl taip pat nepriekaištingai patenkina norą užkandžiauti saldainiais ar greitu maistu.

Universalu, bet gardu

Bananas gal ir nėra pirmasis užkandis, kuris ateina į galvą, kai galvojate apie saldėsius prie kavos. Vis dėlto, šis vaisius yra nepaprastai saldus, todėl gali būti nesunkiai suderinamas su kava. Be to, tai labai universalus vaisius, puikiai tinkantis gardžiai bananų duonai, keksiukams ir net sausainiams kepti. Pakeitę įprastus baltus miltus į grikių, migdolų ar kitų riešutų, pasigaminsite gardžiausių užkandžių net kelioms dienoms. Prie kavos taip pat galima mėgautis bananų traškučiais ar saldžiais vieno kąsnio sumuštiniais. Tiesa tokia, kad užkandžiauti, be abejonės, mėgstame visi, be to, tai protingas būdas papildyti savo dienos mitybą maistinėmis medžiagomis, todėl verčiau rinktis sveikatai palankesnes ir savo sudėtimi vertingesnes alternatyvas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siulyciau

Siulyciau portretas
rinktis Smailytes brendziuka! Net generolai ji renkasi!

LT

LT portretas
parduodami visi fasuoti riešutai yra pasenę, supuvę ir supeliję. Kai dar parduodavo sveriamus, buvo gali apauostyti, paragauti. Dabar sufasuoja puvėkus.

rgokjnb

rgokjnb portretas
O kodėl prie kavos reikia saldžių arba kokių išskirtinių pyragėlių ar ko kito? O ar iš viso reikalinga ta kava? Gal nebent mirtinam ligoniui, negalinčiam judėti ir su kraujotakos sutrikimu. Aš iki pensijinio amžiaus tos kavos visai negerdavau, nebent per vaišes. Ir dabar mankštos kava nei arbata nepakeičia - net būdamas blogiausios savijautos dėl kokių nors priežasčių su mankšta tampu žvalus, o kava ar arbata nieko neduoda, nesvarbu kokio stiprumo, nes jos poveikis yra trumpalaikis, jam praėjus pasijuntama dar blogiau, todėl kavos galima gerti prieš miegą. Su arbata užgeriu bet kokį maistą - mėsos patiekalus, sumuštinius, nes padeda valgyti, geriau susikramto, skaniau. O cukraus ir riebalų baimė yra kaip bijojimas juodos katės perbėgimo per kelią, nes niekaip neveikia nei į tukimą, nei į cukraligę - esu kaip 17-os metų - identiškas svoris, lieknas ir tiesus, nesiskundžiantis jokiais skausmais, virškinimu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių