Nėriniai – moteriškumu pulsuojanti mada

  • Teksto dydis:

Jeigu manėte, kad nėriniuotos ir megztos palaidinės vieta močiutės spintoje – metas galvoti iš naujo: nėrinių tendencija užkariavo šios vasaros mados podiumus, o jos populiarumo banga neketina trauktis ir šaltąjį sezoną. Kaip šią tendenciją pritaikyti kasdienybėje? Patarimais dalijasi stilistė Gabija Mikalauskaitė.

Keletą metų dominavo oversized siluetai, boyfriend stiliaus platėjantys džinsai, vyriški švarkai ir sportinė mada. Tačiau pastaruoju metu ši tendencija keičiasi, užleisdama vietą tokiems moteriškiems ir elegantiškiems elementams kaip nėriniai ir mezginiai.

„Pasaulis išgyvena itin moteriško stiliaus sprogimą. Šiuo metu galime pastebėti dviejų prieštaringų tendencijų susiliejimą – vienoje pusėje apsmukę džinsai ir oversized palaidinės, kurias itin pamėgome karantino metu. Kitoje – moteriškumu pulsuojantys barbiški atspalviai, seksualūs korsetai, romantiški aksesuarai ir, be abejo, nėriniai. Pastarieji į mados olimpą žengia itin sparčiu žingsniu – vis daugiau drabužių dizainerių juos pritaiko savo kolekcijose“, – teigia G. Mikalauskaitė.

Organizatorių nuotr.

Anot stilistės, šią tendenciją išpopuliarino garsiausi mados namai, o vėliau ji nuvilnijo socialinių tinklų profiliuose ir gatvės stiliuje.

„Štai, pavyzdžiui, nėrinius ir mezginius meistriškai panaudojo mados namai „Chanel“, savo pernai pristatytoje kolekcijoje „Métiers d'Art“. Tačiau subtilūs nėriniai tinka ne tik ant aukštosios mados podiumo, bet ir gatvės stiliui. To priežastis – universalumas: nesvarbu, ar tai būtų nėriniuota palaidinė su kasdieniais džinsais, ar puošni nėriniuota suknelė vakarėliui prie jūros – nėriniai ir mezginiai dominuoja šiuolaikinėje madoje dėl savo laisvumo, elegancijos ir romantikos“, – sako stilistė.

Tačiau šios tendencijos populiarumo nebūtina ieškoti aukštąja mada garsiuose Paryžiaus ar Milano miestuose. Anot stilistės, ši tendencija populiari ir Lietuvoje.

„Nėrinių tendencija galėtų papulti į nemarios klasikos kategoriją, kuri cikliškai grįžta į madą nuolat, ne išimtis – ir šis sezonas. Jos populiarumą Lietuvoje puikiai iliustruoja didžiulis pasirinkimas – nuo drabužių iki rankinių ar papuošalų“, – priduria G. Mikalauskaitė.

Organizatorių nuotr.

Nėriniai – gana išraiškingas ir akį traukintis aprangos elementas, kurį derinant pravers kelios svarbios taisyklės. Kokios jos?

Nepersistenkite. Nors nėriniai dažniausiai asocijuojasi su elegancija ir subtilumu, dėvint juos nuo galvos iki kojų kyla rizika perspausti. „Išraiškingi nėriniai ar mezginiai akimirksniu prikausto praeivių žvilgsnius, tačiau nesiūlyčiau viename derinyje rinktis ir megztos palaidinės, nerto sijono, o galbūt ir nėriniais siuvinėto švarko. Norint suderinti bendrą vaizdą, svarbu ažūrinį nėrinį papildyti nepermatomais audiniais. Pavyzdžiui, baikerio striukė ir sportbačiai puikiai derės su nėriniuota palaidine. Taip sukursite subtilią pusiausvyrą tarp prigludusių, moteriškų detalių ir kiek per didelių, sunkių audinių“, – pasakoja stilistė.

Subtilūs nėriniai tinka ne tik ant aukštosios mados podiumo, bet ir gatvės stiliui. To priežastis – universalumas.

Kruopščiai derinkite aksesuarus. Stilistė ragina atsižvelgti į tai, kad nėriniai yra išskirtinė aprangos detalė, tad itin išraiškingus aksesuarus vertėtų rinktis atsargiai. „Prieš rinkdamiesi papuošalus ir aksesuarus atminkite, kad jie diktuoja ansamblio nuotaiką, tad, pavyzdžiui, romantiškame ir bohemiškame nėrinių ir mezginių derinyje verčiau nepersistengti su vintažiniais aksesuarais. Siūlyčiau vadovautis kontrasto principu, pavyzdžiui, nėriniai nuo galvos iki kojų gali puikiai atrodyti su sportiniu krepšiu ar platforminiais aulinukais“, – teigia G. Mikalauskaitė.

Organizatorių nuotr.

Atkreipkite dėmesį į matomas kūno vietas. Anot stilistės, šiandien populiarūs nerti ir megzti raštai neretai atidengia nemažai nuogo kūno, todėl atidžiai rinkitės tai, ką dėvėsite po nėriniais. „Čia turite du dažniausius pasirinkimus – po nėriniuota suknele, kelnėmis ar palaidine dėvėti kažką nepermatomo arba leisti apatiniams ryškiai šviesti. Jei laukia oficialus renginys, pabandykite pasirinkti pirmąjį variantą, dalį nėriniais dengiamų kūno vietų subtiliai paslėpdami po švarku. Jei norite paryškinti savo figūrą ir kūno linijas, galite dėvėti po nėriniais išryškėjantį kontrastingos spalvos apatinį trikotažą, kuris taps savotišku akcentu“, – pataria ekspertė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aldona

Aldona portretas
buratine tu nesupranti, kad moteris su kokia papų ar p...zės yda, gali paslėpti tą ydą po nėriniais. Net ir plaukuotas kojas

buratinas

buratinas portretas
kam tie neriniai butu geriau visai be nieko kam slepti toki groži
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių