Po gedulingų pietų Kalvarijos kavinėje apsinuodijo 15 žmonių

Kalvarijoje kilo ūmios žarnyno infekcijos protrūkis, susirgo 15 gedulingus pietus vienoje kavinėje valgiusių žmonių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pranešė gavusi vartotojo pranešimą apie ūmios žarnyno infekcijos protrūkį Kalvarijoje.

Susirgo 15 žmonių, dalyvavusių gedulinguose pietuose kavinėje „Ekstra užkandžiai“, trys iš jų dėl pablogėjusios sveikatos būklės paguldyti į ligoninę.

Kalvarijos maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus šią viešojo maitinimo įmonę, buvo nustatyta, kad kavinės virtuvėje buvo nepakankamai valomas bei dezinfekuojamas gamybos inventorius, žalios mėsos apdorojimui skirtas stalas bei naudojamas smulkus gamybinis inventorius nebuvo atitinkamai paženklinti.

Tai sudarė prielaidas atsirasti kryžminei taršai.Kiaušiniai ir kiti birūs sausi produktai buvo laikomi kibirėlyje po plautuve.

Savikontrolės žurnalai buvo vedami aplaidžiai – pildomi ne kasdien, netikslūs kai kurių patiekalų technologiniai aprašymai.

Kavinėje gedulingiems pietums buvo pateikti 35 vištienos kepsniai, kurie buvo apvolioti kiaušinio plakinyje su džiūvėsėliais.

Kalvarijos maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai paėmė šaldytuve rastų vištienos broilerių mėginius, atrinko kitų maisto produktų ir plovinių nuo darbinių paviršių mėginius ir nusiuntė ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Inspektoriai įpareigojo kavinės administraciją nusiųsti tris darbuotojas, dirbusias gedulingų pietų dieną, išsitirti mikrobiologiškai.Tyrimas tęsiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Faraonas

Faraonas portretas
Geras:)))))) Velionį suvalgė :))))))

laima

laima portretas
velniam tie pietus kavinese argi butina ar negana saviem susirinkti namuose ir pasedeti prie arbateles juk kavinem labai apsimoka tokie renginiai iskisa bet koki slamsta

Laimai

Laimai portretas
namuose gerų šokių nepadarysi. Pagal Rusų papročius- KOKIOS LAIDOTUVĖS JEIGU POROS GARMOŽKIŲ NESUDRASKĖM
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių