Adelė – 200-asis šių metų kūdikis Kauno rajone

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės Civilinės metrikacijos skyriuje pasveikintas 200-asis šių metų kūdikis. Jubiliejiniu kūdikiu tapo Adelė Šatkauskaitė.

Pirmąją šių metų pavasario dieną gimusi mažylė yra antrasis Domeikavos seniūnijos Žemaitkiemio kaime gyvenančių Gabrielės ir Mindaugo Šatkauskų vaikas. Šeimoje dar auga dvimetis sūnus Dominykas.

Pora susipažino prieš šešiolika metų mokyklos suole. „Būdami dešimtokai pradėjome lankyti Sargėnų mokyklą, taip ir susipynė mūsų keliai. Susituokę esame jau šešerius metus“, – pasakojo Mindaugas.

Abu mažylės tėvai kilę iš Kauno rajono: mama – iš Domeikavos, o tėtis – iš Giraitės. Sukūrę šeimą Šatkauskai nenorėjo kraustytis į svetimą vietą, todėl apsigyveno per vidurį tarp Giraitės ir Domeikavos – Žemaitkiemio kaime. „Esame naujakuriai, čia gyvename vos metus, bet mums labai patinka“, – teigė Adelės tėtis.

V. Žukaitytės nuotr.

Mindaugas dirba inžinieriumi, o Gabrielė iki vaikučių gimimo buvo restorano vadovė.

„Mūsų mažoji yra puikus vaikas. Dar neturėjome nė vienos bemiegės nakties. Kasnakt valgyti keliasi tuo pačiu laiku“, – dukryte didžiavosi mama.

Mažylei vardą šeima išrinko labai greitai, jai suteiktas prosenelės vardas.

Pagausėjusios šeimos į Raudondvario dvarą pasveikinti atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė.

Ji tėveliams įteikė kūdikio knygą, kurioje jie galės fiksuoti svarbiausias dukros gyvenimo akimirkas, ir tradiciškai dovanojamą kūdikio kraitelį. Šeimai buvo perduoda ir Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro dovana – nemokamas 1 valandos plaukimas laivu „Zapyškis“.

„Sveikinu naują Kauno rajono gyventoją. Linkiu Adelei augti laimingai, sveikai, apsuptai artimųjų meilės“, – linkėjo vicemerė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių