Kvepianti ir įkvepianti: Botanikos sode – unikali šventė

Kauno botanikos sode tęsiasi penktadienį prasidėjęs renginys „Kvapų naktis“. Šventę surengė šimtmetį švenčiantis Kauno Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Botanikos sodas.

VDU Botanikos sodo komunikacijos vyr. specialistė Živilė Bilotaitė-Jokubauskienė „Kauno dienai“ tvirtino, jog kvapų fiesta ne tik pažeria unikalių pramogų, bet ir praplečia šventės dalyvių akiratį.

„Esame universitetinė įstaiga, edukacinės veiklos mums yra esminis dalykas. Todėl šventėje gausu ne tik kvapų, skonių, spalvų ir šou pobūdžio pasirodymų, bet ir susitikimų su unikalius tyrinėjimus atliekančiais mokslininkais, iš kurių šventės dalyviai gauna naujų žinių bei gilesnį supratimą apie kvapų žavesį, naudą ir paslaptis“, – sakė  Ž. Bilotaitė-Jokubauskienė.

Anot pašnekovės, net šventėje dalyvaujantys prekeiviai prašomi neužmiršti edukacijos: pavyzdžiui, pasišnekėti su pirkėjais apie parfumerinį etiketą, asmeninę komunikaciją kvepalais ir pan.

„Kaip tipinį pavyzdį, galintį esmingai pagilinti žinias ir supratimą, paminėčiau šventės dalyviams siūlomą edukaciją „Vaistiniai aromatiniai augalai: nuo tradicijos iki inovacijos“. Profesorė Ona Ragažinskienė, kuri visus savo tyrinėjimus yra paskyrusi vaistiniams augalams ir taisyklingam jų vartojimui, ne tik vaišins arbatomis, bet ir paaiškins, kodėl augalai gali ne tik gydyti, bet ir pakenkti“, – sakė specialistė, pabrėžusi, jog bendravimas su mokslininkais ugdo supratimą, kad vaistinius augalus reikia vartoti atsakingai, be improvizacijų.

Ž. Bilotaitė-Jokubauskienė atkreipė dėmesį į populiarėjantį rūbų dekoravimą augalais.

„Kvapų naktyje“ apie tai pasakoja ne šiaip sau koks mėgėjas, gaminantis rankdarbius, bet Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos lektorė, Lietuvos floristų asociacijos viceprezidentė Jolanta Malijonienė. Ji ne tik pasakoja, bet ir moko, kaip, pavyzdžiui, pasigaminti į rūbą segamą puokštelę – butonjerę“, – apie savaitgalio renginio ypatumus pasakojo Ž. Bilotaitė-Jokubauskienė.

Šventės programoje – ir kvepiantis spektaklis, ir paveikslai, kurių kiekvienas turi savo unikalų aromatą.

Kvapais ir spalvomis persmelktas šeštadienis Botanikos sode baigsis Lietuvos mados kūrėjų kolekcijų pristatymu rožynais apsuptame podiume ir atlikėjo Aido Giniočio koncertu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Korektorius

Korektorius portretas
Nereikia apkalbėt gero laikraščio.Tas jūsų ,,draugas'' straipsnyje apie botanikos sodo šimtmetį yra!

Nausiedencui

Nausiedencui portretas
Nu ne,nepasakyčiau.Komentrą apie smirdačius drg landsbergio pampersus išmetė...

Nausiedenc

Nausiedenc portretas
"Kauno Tiesa" išskirtinio mėšlo platintojas, dar turbūt nuo tešlės mačiulienės laikų...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių