Sudomino Nemuno saloje nukasama krantinė

  • Teksto dydis:

Kauniečių dėmesį patraukė Nemuno saloje vykstantys darbai. Netoli statomos „Mokslo salos“ praeiviai pastebėjo, kad sunkioji technika nukasė dalį krantinės.

„Nuo centro pusės žiūrint į Nemuno salą mačiau, kaip ekskavatoriais nukasama dalis upės krantinės. Kiek tolėliau matosi ir statoma „Mokslo sala“. Įdomu, kokie darbai čia vyksta, nes kažkaip neatrodo, kad „Mokslo salos“ objektui būtų reikalinga prieiga prie vandens. Be to, juk pastatas jau stovi, kodėl tada tik dabar tokie darbai atliekami?“ – klausė portalo kauno.diena.lt skaitytojas.

Pasidomėjus paaiškėjo, kad bus įrengiama sistema, leisianti Nemuno saloje kontroliuoti kritulių perteklių.

„Šioje vietoje įrengiama lietaus nuotekų siurblinė, kuri padės didelių liūčių metu tvarkingai pašalinti vandenį iš parko teritorijos. Jei leis oro sąlygos, darbus planuojama pabaigti kito mėnesio pradžioje. Siurblinės sistema bus įkasta į žemę, pakrantė atstatyta ir atsėjama nauja žolė“, – portalui kauno.diena.lt komentavo Kauno miesto savivaldybės administracijos Statybos valdymo skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.


Šiame straipsnyje: krantinėNemuno salakasinėjimaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ironija

ironija portretas
tokia caro krabo valia !

turčiams prieplauką gal statys

turčiams prieplauką gal statys portretas
galės savo super vaikus atplukdyti kateriu į baseiną, ar į krepšinio varžybas atplauks, nereikės stumdytis gatvėje kamščiuose

Julija

Julija portretas
O kaip su gamtosauga? Ar nenukentės gamtovaizdis, ardant salos krentą ir įrengiant siurblines? Suprantate, kaip svarbu išmatuoti saloje vandens lygį upėje, slėgį ir drėgnumą?! Juk tai ruošiama labai labai rimtu moksliniu pagrindu, kad net tenka eskavatoriumi iškasti didžiules duobes! Ne veltui vienas tarybinis mokslinykas yra pasakęs mintį, kad „žmogus yra dydis, nes pertvarko gamtą".
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių