Kauno rajonas vienijasi prieš galimas grėsmes

  • Teksto dydis:

Kovo 19 d. savivaldybėje rinkosi dvišalė darbo grupė – Kauno rajono vadovai susitiko su Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacija. Pirmojo susitikimo tikslas – aptarti civilinę saugą ir veiksmus ekstremalių situacijų ar karo padėties metu.

Mūsų visų strateginis tikslas ir uždavinys – pasirūpinti savo krašto saugumu. Visi suvokiame, kad žmogaus gyvybė, jo saugumas yra didžiausia pamatinė vertybė. Turime sudaryti veiksmų planą ir veikti išvien“, – kalbėjo meras Valerijus Makūnas.

Vicemeras Paulius Visockas susirinkusiems verslo atstovams pristatė pranešimą apie krizių valdymą ir civilinę saugą. Jis papasakojo apie praktinius gyventojų, savivaldybės ir ūkio subjektų veiksmus ir sąveiką įgyvendinant savivaldybės ir valstybės būtinuosius nurodymus ekstremalių situacijų metu.

P. Visockas teigė: savivaldybei padėtų tai, kad verslo atstovai dalyvautų ekstremalių situacijų operacijų centro veikloje, prisidėtų įrengiant slėptuves, kolektyvinės apsaugos statinius, priedangas. Vicemero teigimu, savivaldybei ypač svarbu būtų su įmonėmis pasirašyti bendradarbiavimo sutartis dėl pagalbos ekstremalios situacijos ar karo metu.

Paulius Visockas / Asmeninio archyvo nuotr.

Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos vykdomoji direktorė Reda Stankevičienė akcentavo, kad pramonininkams labai rūpi, kaip yra pasiruošta galimoms sudėtingoms situacijoms, ir siūlo dvišalės darbo grupės ribose kurti pogrupius, kurie dirbtų rengiant konkrečių temų planus, užtikrinant pajėgumų ir išteklių planavimą.

Savivaldybei padėtų tai, kad verslo atstovai dalyvautų ekstremalių situacijų operacijų centro veikloje, prisidėtų įrengiant slėptuves, kolektyvinės apsaugos statinius, priedangas.

„Mūsų asociacija vienija dideles visuomenės auditorijas – nuo švietimo įstaigų iki gamyklų. Jei galėtume teikti gaires regiono mastu, kaip ruoštis, ką turėti, ką žinoti, tai būtų svarbus pirmas žingsnis einant link pasirengimo vienoms ar kitoms situacijoms“, – teigė R. Stankevičienė.

Susitikime dalyvavę verslo atstovai pasidalijo, kaip jų įmonės, susidarius sudėtingai padėčiai, galėtų pagelbėti, kokiais resursais ir ištekliais galėtų prisidėti.

Pasitarimo pabaigoje buvo pasidžiaugta abipuse savivaldybės ir asociacijos iniciatyva, ryžtu veikti čia ir dabar, neatidėliojant klausimų ir laukiant vien tik nacionalinių sprendimų. Bendradarbiavimas civilinės saugos srityje bus tęsiamas ir toliau sudarant darbo grupes konkrečioms situacijoms spręsti. Atlikus tam tikrus namų darbus, bus ruošiama bendradarbiavimo sutartis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių