Ministras apie incidentą čiuožimo čempionate: kol kas veiksmų nesiimsime

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigia, kad kol kas ministerija nežada imtis veiksmų dėl galimo priekabiavimo atvejo Kaune vykusiame Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Anot jo, šiuo metu laukiama kitų institucijų pradėtų tyrimų išvadų.

„Visos institucijos turi daryti savo darbą. Mes, kaip Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pirmiausia pareiškėme vertybinę poziciją. Tyrimais užsiima Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Darbo inspekcija, Mokesčių inspekcija, o mes, kol nebus kažkokių išvadų, veiksmų jokių nesiimsime, lauksime tyrimų rezultatų“, – pirmadienį žurnalistams ministerijoje komentavo G. Jakštas.

Ministras teigė, jog nebuvo susisiekęs su Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentu Vytautu Jasučiu. G. Jakštas nemano, kad toks susitikimas būtų tikslingas.

„Manau, kad netikslinga būtų susitikti, kai dabar yra atliekami tyrimai. Turėtų tarnybos dirbti savo darbą“, – sakė ministras.

Istorijai pasitvirtinus, būtų peržiūrėtas teisinis reglamentavimas

Pasak G. Jakšto, galimi priekabiavimo ar mobingo atvejai turi būti nedelsiant tiriami. Todėl jis džiaugiasi, kad čiuožimo čempionate dirbusi mergina savo istorija apie galimą netinkamą elgesį pasidalino viešai.

„Pirmiausia pozityvu tai, kad tokios istorijos nebenutylimos, o drąsiai keliamos viešumon. Mano supratimu, tai parodo ir mūsų visuomenės brandą. Bendrai, bet kokie smurto, priekabiavimo, mobingo, patyčių atvejai turi būti nedelsiant tiriami, o pasitvirtinus – turėtų būti priimami principingi sprendimai“, – kalbėjo švietimo ministras.

Turėtų tarnybos dirbti savo darbą.

G. Jakštas neatskleidė, kokių tiksliai veiksmų būtų imamasi, jei pasitvirtintų šis galimo priekabiavimo atvejis. Visgi, anot jo, tokiu atveju reikėtų peržiūrėti teisinį reglamentavimą.

„Dabar būtų anksti spekuliuoti, spėjant, kas pasitvirtintų, kaip pasitvirtintų, kokios bylos būtų ir taip toliau. Tada turėtume žiūrėti jau teisinį reglamentavimą, ar jis yra pakankamas“, – sakė ministras.

„Teoriškai, turėtų federacijos užsiimti ir savireguliacija, kadangi jos yra pakankamai autonomiškos, veikia pagal teisės aktus ir pagal savo įstatus. Reikėtų vertinti, ar užtenka to, ar reikėtų kažko daugiau“, – aiškino jis.

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ didelio dėmesio sulaukė dailiojo čiuožimo čempionate dirbusios merginos įrašas, kuriame teigiama, jog renginio metu grubiu elgesiu pasižymėjo sporto žurnalistas E. K. ir Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentas Vytautas Jasutis. Mergina nurodo, kad buvo nepagrįstai išmesta iš „Žalgirio“ arenos, kai susiginčijo su E. Kvitkausku, kuris esą trukdė darbui.

Vytautas Jasutis (E.Ovčarenko/BNS nuotr.)

Kaip vėliau skelbė portalas delfi.lt, pats V. Jasutis tokius kaltinimus neigia ir vadina tai provokacija.

„Tai visiška provokacija. Ji pateko ant teisėjų platformos, kurioje negalėjo būti jokių pašalinių žmonių“, – kalbėjo jis.

Mergina taip pat skelbė, kad renginyje dirbo be sutarties, nes tokios nesulaukė. Tyrimą dėl galimai nelegalaus darbo yra pradėjusi Valstybinė darbo inspekcija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam "N"

Tam "N" portretas
Esate visu 100% teisus. Nuo pačios konservų atėjimo į valdžią pradžios buvo skiriama į svarbius postus "durnas bet bele savas". Tai tęsiasi iki šiol. Parodykite bent vieną ministrą - tos srities specialistą...Jau nekalbant apie chamavotą pirmininkę.

N

N portretas
Taip,ir norisi paklausti,ar nors vienas ministras,paskirtas ponų konservatorių,iš jų partijos,ar toje srityje,kurioje vadovauja,ką nors supranta?svarbu savi sukišti,taip ir žlugdoma valstybė.

>Jonei

>Jonei portretas
Jus visu 100% teisi. Tokio čempionato grožio, aukšto lygio ir organizuotumo galėtų pavydėti bet kokios Olimpinės žaidynės. Pagarba ir padėka Kaunui ir čiuožimo federacijai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių