Lietuviai renkasi švęsti Velykas kurortuose – pakilusios kainos neatbaido

  • Teksto dydis:

Lietuvos kurortuose šiemet Velykos bus 15 proc. brangesnės nei pernai. Nors viešbučiai ir sanatorijos užimtumu nesiskundžia, tačiau gyventojams teks plačiau atverti pinigines, pasakojama LNK reportaže.

Birštono sanatorijose ir viešbučiuose prieš didžiausią pavasario šventę  – Velykas – kol kas didelio šurmulio nėra. Vidutiniškai įstaigos užpildytos apie 70 proc. Poilsiautojų čia smarkiai padaugės nuo penktadienio, per ilgąjį savaitgalį ir po jo.

„Laukiame puikaus šventinio savaitgalio. Galima sakyti, kad jis prasidėjo gal ir prieš mėnesį, nes kiti iš anksto užsisakė, kiti tik dabar suskubo. Turime nemažą užimtumą“, –  kalbėjo vieno viešbučio verslo vystymo vadovas Modestas Bložė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Antrą Velykų dieną, visą savaitę iki Atvelykio ir po jo – praktiškai užpildytas visas balandis“, – sakė vienos sanatorijos direktorė Rasa Noreikienė.

Viešbučiuose situacija kuklesnė nei sanatorijose.

„Turime daugiau kaip 50 proc. užimtumą“, – teigė dar vieno viešbučio vadovas Vytenis Zalaga.

Panaši situacija – visame Birštone.

„Kol kas  stebime, kad užsakymai atliekami rečiau. Galbūt žmonės pabūgo oro, nes visa savaitė buvo vėsoka, nebūdinga balandžio mėnesiui“, – komentavo Birštono turizmo informacijos centro vadovė Rūta Kapačinskaitė.

Visgi panašu, kad žmonės sveikatinimuisi pinigų negaili, nors dauguma įstaigų kainas pakėlė.

Privačiame sektoriuje dviem naktims, dviem žmonėms galima išsinuomoti kambarį ar apartamentus nuo 95 iki 128 eurų. O su pilnu SPA paslaugų paketu, su baseinais ir pirtimis – nuo 220 iki 300 eurų.

 

„Privačiame sektoriuje dviem naktims dviem žmonėms galima išsinuomoti kambarį ar apartamentus nuo 95 iki 128 eurų. O su pilnu SPA paslaugų paketu, su baseinais ir pirtimis – nuo 220 iki 300 eurų“, – teigė R. Kapačinskaitė.

Viešbučiai kol kas bando išsilaikyti su pernai metų kainomis. Populiaresnės vietos tos, kurios turi SPA, baseinus. Žmonės gausiai perka ir papildomas procedūras.

„Dažniausiai užsisako, ypač populiarios inhaliacijos, vonios, įvyniojimai, masažai“, – sakė M. Bložė.

Pasak Kurortų asociacijos direktorės, šiemet kainos visuose Lietuvos kurortuose kilo apie 15 proc.

„Infliacija jaučiasi visuose sektoriuose. Viskas bus šiek tiek brangiau. Vis dėlto svarbiausias dėmuo – kokybė – tikrai nenukentės“, – konstatavo Kurortų asociacijos direktorė Kristina Citvarienė.

Pasak direktorės, maždaug visur vienodas užimtumas visuose Lietuvos kurortuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vargšų paskutiniai pinigėliai

vargšų paskutiniai pinigėliai portretas
откуда дровишки,?

LT

LT portretas
yra kurortų? Aš manau tai tik miesteliai, save pasivadinę kurortais.

Ko \\\\\.../////

Ko  \\\\\...///// portretas
ne autštyn papais?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių