Jaukus įvaizdis: kai megztinis ne tik šildo, bet ir puošia

  • Teksto dydis:

Oversize stiliaus siluetai, megztiniai, akį traukiančios tekstūros, patogi avalynė ir subtilūs aksesuarai – visa tai telpa į jaukų, namų šilumos įkvėptą įvaizdį. Lengvos, be pastangų sukurtos elegancijos įspūdį kuriantis cozy look mados namų ir stiliaus žurnalų dėmesio centre atsiduria kiekvieną šaltąjį sezoną.

Alsuoja namų šiluma

Norinčias susikurti autentišką šio muzikos ir kino pasaulio žvaigždžių išpopuliarinto įvaizdžio versiją stilistė Emilija Viskontaitė kviečia prisiminti drabužį, kuris yra kiekvienoje spintoje: megztinį.

„Žiemą norisi apsigaubti šiluma ir komfortu, o koks gali būti geresnis būdas tai padaryti, jei ne pasirinkti jaukių mezginių? Namų jaukumą primenanti išvaizdos magija slypi tekstūroje ir raštuose“, – sako E. Viskontaitė.

Žaidimas skirtingais raštais ir faktūromis ne tik apgaubs jaukia namų šiluma, bet ir leis susikurti derinių, kurie alsuos subtilia elegancija.

„Vyrauja mitas, kad stilingi drabužiai – nepatogūs, tačiau žiemą, kai norisi apsirengti šiltai ir patogiai, grožio dėl to aukoti visiškai nebūtina. Susikurti namų šiluma alsuojantį jaukų įvaizdį nesunkiai pavyks kiekvienam – tereikia kūrybiškai pažvelgti į tai, ką turime spintoje“, – sako stilistė.

Spektras: šį sezoną rinkitės jaukias, natūralumu spinduliuojančias spalvas. / V. Jokubausko nuotr.

Amžinoji klasika

Neslėpkime – stebėdami permainingus orus už lango dažnai norime šokti į patogius naminius drabužius, susisupti į užklotą, nepaleisti iš rankų puodelio šilto gėrimo ir niekur nekišti nosies.

Tačiau gyvenimas nelaukia, todėl kelios paprastos stiliaus taisyklės padės dalelę namų šilumos pasiimti su savimi, kad ir kur eitumėte. Nesvarbu, ar išbėgote į parduotuvę, susitikti su draugais, ar suplanavote darbo susitikimą – cozy look leis jaustis gražiai ir patogiai, pasitikėti savimi, nepriklausomai nuo to, koks oras už lango.

Susikurti namų šiluma alsuojantį jaukų įvaizdį nesunkiai pavyks kiekvienam – tereikia kūrybiškai pažvelgti į tai, ką turime spintoje.

„Dažnai žmonės bijo maišyti megztinius, tekstūras ir raštus, tačiau būtent tai yra šio sezono tendencija – derinti skirtingus raštus, faktūras, sukuriant variantą, kuris būtų autentiškas ir asmeniškas“, – pasakoja stilistė.

Žiemiškajame cozy look megztiniai derinami su dirbtinės odos šortais ir masyviais vilnos ar dirbtinio kailio paltais. Be to, šviesūs tonai, įvairi tekstūra atliepia tai, ką savo šiam sezonui skirtose kolekcijose pristatė ir žymiausi mados namai.

E. Viskontaitė siūlo nebijoti šį sezoną rinktis jaukių, natūralumu spinduliuojančių spalvų: baltus, rudus atspalvius, vietoj akinančios baltos – kiek prigesintą off-white, pieno ar dramblio kaulo spalvą.

Įspūdis: smulkūs megztinio raštai įvaizdžiui suteiks lengvumo. / V. Jokubausko nuotr.

Svarbios taisyklės

E. Viskontaitė dalijasi svarbiausiomis taisyklėmis ir patarimais, į kuriuos svarbu atkreipti dėmesį, norint susikurti šiltą ir jaukų žiemišką įvaizdį. Pasak jos, svarbu stengtis išlaikyti harmoniją, nepamiršti akcentų ir nebijoti papildyti įvaizdį aksesuarais.

Sluoksniuokite nuo ploniausio iki storiausio. Renkantis įvaizdį nereikėtų bijoti drabužių sluoksniavimo, tačiau saugiausia tai daryti pradedant nuo lengviausio, ploniausio medžiagiškumo ir palaipsniui pasirinktą medžiagos faktūrą ar raštą sunkinti. Taigi, apatiniam sluoksniui rinkitės ploną merinosų vilnos golfą ar kiauraraščiu nertą megztinį, įvaizdį papildykite užsagstomu sunkesnės vilnos kardiganu, o pabaigti susikurtą derinį galite masyviu avikailio paltu ar bomber jacket. Toks stilizavimo principas sukurs ne tik autentišką ir stilingą įvaizdį, bet ir užtikrins, kad nesušalsite.

Tendencija: šio sezono hitai – šortai ir masyvus vilnos švarkas, derinami su auliniais batais. / V. Jokubausko nuotr.

Šviesūs akcentai – ne tik vasarą. Nebijokite papildyti įvaizdį šviesių spalvų aksesuarais: rankinėmis, akiniais nuo saulės, papuošalais. Jie jaukiam įvaizdžiui suteiks rafinuotumo ir papildomos elegancijos.

Pažvelkite kūrybiškai. Kad drabužis jus puoštų, neprivalote jo vilkėti – įjunkite vaizduotę ir raskite netikėtų būdų derinti megztinius: ryšėkite juos ant pečių ar ant kaklo, pakeisdami įprastą šaliką.

Atkreipkite dėmesį į raštą. Stambesnis megztinio rašto pynimas suteiks svorio, o plonesnis – subtilumo ir lengvumo. Sunkiam sluoksniuotam viršui atsvaros suteiks lengvesnė apatinė dalis: juosmenį pabrėžiantys šortai, pėdkelnės, o kad visas įvaizdis išlaikytų derinio pusiausvyrą – rinkitės masyvesnius batus, kurie ne tik bus praktiški žiemą, bet ir suteiks netikėtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių