Apdovanoti konkurso „Sukurta Kauno rajone 2023“ laureatai

  • Teksto dydis:

Sausio 25 d., ketvirtadienio vakarą, Raudondvario menų inkubatoriuje apdovanoti 11 sėkmingiausiai 2023-aisiais dirbusių Pakaunės įmonių atstovų tarp kurių – devintąjį kartą vykusio konkurso „Sukurta Kauno rajone 2023“ laureatai – Kauno rajone veikiančios ir išskirtinius produktus gaminančios įmonės.

Prieš paskelbiant 2023 metų geriausias ir labiausiai nusipelniusias Kauno rajone veikiančias įmones bei konkurso laureatus, ir visus susirinkusiuosius, sveikino Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė bei kiti garbūs svečiai.

 „Būtent jūs kuriate šio krašto gerovę. Kuriate darbo vietas, net ir nuo miesto nutolusiose vietovėse, priartinate prekes ir paslaugas arčiau čia gyvenančių žmonių, tvarumą remiančiais sprendimais saugote aplinką ir, netgi, patys patirdami sunkumų, remiate mūsų seniūnijas bei bendruomenes. Jūsų dėka darbą turi beveik 60 tūkst. Kauno rajono gyventojų, o vidutinis atlyginimas čia – ketvirtas pagal dydį Lietuvoje“, – verslininkams dėkojo Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

„Kauno rajono savivaldybė turi kuo didžiuotis, nes tai – savivaldybė, turinti itin gyvybingą ekonomiką, tobulėjančią švietimo sistemą, gerus socialinio saugumo rodiklius. Tai viena sparčiausiai augančių savivaldybių, čia kuriasi nauji ir socialiai atsakingi verslai, o su jais kartu ir kuriamos naujos darbo vietos. Čia veikiančiose inovatyviose įmonėse dirba ambicingi, tikslų siekiantys žmonės bei gimsta produktai, kurie prisideda prie žmonių gerovės ir daro gerą įtaką ne tik vietos gyventojams, bet ir aplinkai. Džiaugiamės ir didžiuojamės Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais, kurie taip pat dirbdami ir gyvendami Kauno rajone kuria pridėdinę vertę regiono bendruomenei bei visos Lietuvos gerovei“, – Kauno rajono verslo bendruomenę sveikindama kalbėjo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė

Šiais metais konkurse „Sukurta Kauno rajone 2023“ dalyvavo 16 įmonių, kurios iš viso pateikė 24 paraiškas produktų (bei paslaugų), kurie privalėjo atitikti išskirtinumo, kokybės, inovatyvumo, ekologiškumo, draugiškumo aplinkai, konkurencingumo, taip pat pasiekimų ir įvertinimų kriterijus. Gaminius ar paslaugas vertino komisija, sudaryta iš Kauno rajono savivaldybės, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bei Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro atstovų.

Siekiant suteikti galimybę visoms įmonėms dalyvauti ir laimėti konkursą, įmonės buvo vertinamos suskirsčius į tris grupes pagal įmonių dydžius: labai mažos (darbuotojų skaičius nuo 1 iki 9), mažos (darbuotojų skaičius nuo 10 iki 49) ir vidutinės bei stambios (darbuotojų skaičius nuo 50 iki 250). Nugalėtojai nustatomi kiekvienoje grupėje. Komisija, produktus ir paslaugas vertinusi pagal kokybiškumo, inovatyvumo, ekologiškumo ir kt. kriterijus, išrinko tris laimėtojus.

Konkurso „Sukurta Kauno rajone“, kuris organizuojamas nuo 2015 metų kasmet Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų kartu su Kauno rajono savivaldybe, nugalėtojams apdovanojimus įteikė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas kartu su Kauno PPAR generaline direktore Olga Grigiene. Aukščiausius įvertinimus pelnė ir tapo konkurso laureatais:

    • Labai mažų įmonių kategorijoje apdovanota UAB „CLM cosmetics“ už CELEMI SUPREME REPAIR atstatomąją plaukų kaukę ir rankų kremą INFUSION OF SOFTNESS.

    • Mažų įmonių kategorijoje pagrindiniu prizu įvertinta UAB „Mureka“ už Lentvario dvaro bokšto restauraciją.

    • Vidutinių ir stambių įmonių grupėje įvertinimo sulaukė UAB „Marex boats“ už pagamintą laivą Marex 440.

    • Specialusis prizas atiteko žemės ūkio bendrovei „Juodoniai“ už ledų gamybą iš savo ūkyje užaugintų produktų, tėvų sukurto verslo išlaikymą, tęstinumą, plėtrą ir veiklų inovatyvumą.

 

Sveikiname visus Kauno rajono verslo apdovanojimų laureatus ir linkime sėkmės siekiant ambicingų tikslų ateityje ir džiuginančių rezultatų!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių