Kauno PPA rūmuose lankėsi Indijos Respublikos ambasadorius

  • Teksto dydis:

Vasario 23 dieną Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (KPPAR) apsilankė J. E. Indijos Respublikos ambasadorius DeveshUttam su delegacija. Tai – pirmasis ambasadoriaus vizitas Kaune nuo tada, kai 2023 metais Vilniuje atidaryta Indijos Respublikos ambasada.

J.E ambasadorių DeveshUttam bei atašė SurendraMishraSuman pasitiko Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius bei Kauno PPAR generalinė direktorė Olga Grigienė.

Ambasadoriui pristatyti Kauno PPA rūmai bei  Kauno regionas: svarbiausi sektoriai, labiausiai besivystančios industrijos, regiono infrastruktūra bei Kauno regiono investicinė aplinka. Susitikime su J. E. DeveshUttam kalbėta apie abiejų šalių prioritetus ir tarpusavio santykių tarp Lietuvos ir Indijos vystymo galimybes.

Ambasadorius ypač domėjosi technologijų, logistikos, gyvybės mokslų, biotechnologijų ir farmacijos sritimis. Į susitikimą pakviesti šias sritis atstovaujantys verslo įmonių atstovai susitikimo metu pasakojo, kaip jiems sekasi dirbti su Indijos rinka bei kokių bendradarbiavimo galimybių jie mato ateityje.

Susitikimo metu buvo diskutuojama, kad yra daugybė sričių, kuriose mūsų šalys gali bendradarbiauti ir buvo sutarta ateityje keistis aktualia informacija bei dvišaliais paklausimais.

Kaip teigė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius: „Indija – vis dar neatrasta rinka daugeliui mūsų verslų, tačiau norėtųsi tikėti, kad įvykęs susitikimas paskatins bendradarbiavimą bei sustiprins dvišalius santykius tarp abiejų šalių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių