Jonavos filialo šventiniame renginyje „Palydėjus 2023-uosius“ pagerbti Jonavos sėkmingiausi verslai

  • Teksto dydis:

Sausio 25-ąją Jonavos kultūros centre vyko Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) Jonavos filialo verslo bendruomenės šventinis vakaras „Palydėjus 2023-uosius“. Į iškilmingą renginį gausiai susirinkusius verslo atstovus sveikino KPPA rūmų Jonavos filialo tarybos pirmininkas Alfonsas Meškauskas, Kauno PPA rūmų viceprezidentas Vydas Damalakas, LR Seimo narys Eugenijus Sabutis.

Renginio metu buvo pagerbti 2023-ųjų Jonavos sėkmingiausi verslai, įteikti garbingi Rūmų apdovanojimai.

Bronzos „Darbo žvaigždė“ – aukščiausias Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas, teikiamas už ypatingus nuopelnus šalies verslui ar Rūmų sistemos plėtrai. Šiuo garbingu apdovanojimu buvo įvertintas  UAB „Gaschema“ generalinis direktorius Valdemaras Vareika.

Valdemaras Vareika – tai ilgametis „Achemos grupės“ darbuotojas. Per 38-erius darbo įmonėje metus dirbo įvairiose AB „Achema“ bei grupės įmonių vadovaujančiose pozicijose bei pasiekė aukštų rezultatų.

KPPAR Jonavos filialo verslo atstovai buvo pagerbti ir apdovanojimais nominacijose, kurias įsteigė Jonavos filialas.

Nominacijoje 2023 metų „Mecenatas“ įvertinta UAB „Dafta“, apdovanojimas buvo įteiktas įmonės direktoriui Artūrui Remenčiui.

 

UAB „Dafta“ – aktyvus KPPAR narys nuo 2021 metų, o šiais metais,  sausio mėnesį įmonė šventė savo įkūrimo 10-ąsias metines. Pagrindinė UAB „Dafta“ veikla yra sunkvežimių pardavimas, jų dalys, sunkiasvorės technikos servisas. Per dešimtmetį įmonė užaugo, išplėtė savo veiklos spektrą, tapo žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. Šiuo metu įmonės darbuotojų skaičius yra 65, o  pardavimo pajamos viršija 5 milijonus eurų. Įmonė ne tik plečia savo veiklą, gamybines bazes, rūpinasi savo klientais, darbuotojais, bet nepamiršta ir tų, kuriems reikalinga parama.

2023 metais UAB „Dafta“ rėmė SOS vaikų kaimus, Lietuvos raudonąjį kryžių, Jonavoje veikiantį labdaros ir paramos fondą „Gerumo sparnai“ , Vaiko raidos kliniką, iniciatyvą „Niekieno vaikai“, ženkliai prisideda prie neįgaliųjų integracijos į darbo rinką. Įmonė yra ir Kauno technikos kolegijos autofanų klubo, Jonavos C BET krepšinio klubo rėmėjai.

2023 metų „Inovacijų šauklys“ laureatu tapo jau 32-uosius veiklos metus skaičiuojanti UAB „Jonavos autobusai“, apdovanojimas įteiktas generaliniam direktoriui Otarui Urbanui.

Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais UAB „Jonavos autobusai“ yra nuo 2012 metų, čia darbuojasi 73 darbuotojai, kurie, vadovo teigimu-didžiausias įmonės „turtas“. Bendrovei priklauso daugiau nei 40 transporto priemonių, per mėnesį pervežama apie 10 tūkstančių keleivių, o populiariausias įmonės maršrutas – Jonava–Kaunas, per dieną vyksta net 32 kartus!

2023 metai įmonei tapo ne tik didžiulių iššūkių, bet ir sėkmės metais. UAB „Jonavos autobusai“ šiemet į viešojo transporto atnaujinimą ir infrastruktūrą investavo nedideliam miestui rekordiškai didelę sumą – 2,2 mln. Eurų, buvo įsigyti, ir jau keleivius veža, 6 elektra varomi autobusai. Elektriniams autobusams įsigyti buvo naudojamos paramos lėšos – vykdyti projektai su Jonavos rajono savivaldybe ir su Aplinkos valdymo agentūra. Bendrovės vadovo teigimu, tai – tik startas, iki 2030 m. planuojama atnaujinti beveik visą transporto parką ir atsisakyti dyzeliu varomų autobusų. UAB „Jonavos autobusai“ – viena iš geriausiai veikiančių bei atnaujintų autobusų parkų Lietuvoje, patenka į geriausiųjų penketuką.

2023 metų „Metų bitė“ nominacijos laureate tapo UAB „Laima ir Kazys“, apdovanojimas įteiktas direktoriui Kazimierui Diržiui.

UAB „Laima ir Kazys“ skaičiuoja jau 22-uosius veiklos metus. Tai Jonavos rajone įsikūrusi, siuvimo paslaugas teikianti įmonė, sukūrusi darbo vietas 20-čiai darbuotojų. Veiklūs ir aktyvūs įmonės įkūrėjai sukasi kaip „bitės“, yra itin aktyvūs Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmų nariai nuo 2020 metų, dalyvaujantys įvairiuose renginiuose bei prisidedantys prie įvairių iniciatyvų.

2023-ieji metai įmonei buvo itin sėkmingi, nors siuvyklos dabar išgyvena ne pačius geriausius laikus, UAB „Laima ir Kazys“ sugebėjo ne tik išlikti, bet ir pasiekti gerų finansinių rezultatų, sukurti naują drabužių liniją „MADICO“. Įmonės tikslas – pagerinti darbuotojams darbo sąlygas, tad 2023 metais pradėta įmonės gamybinio pastato rekonstrukcija, įsigyta naujų siuvimo mašinų, atrasta naujų veiklos sričių.

Šventinio vakaro metu muzikine programa – klasikinėmis ir populiariomis melodijomis džiugino grupė „Jazzstudio“, vadovaujama Aleksandro Dunio. Savo kūrybos dainas susirinkusiems dovanojo įvairių muzikinių projektų ir tarptautinių konkursų dalyvė bei nugalėtoja Rosita Remenčiūtė.

Šventiniame verslo bendruomenės renginyje netrūko sveikinimų, iškilmingų akimirkų, gardžių vaišių. Egzotiniais kokteiliais ir įspūdingu šou svečius stebino „CWB barmenai“.

Filialo vardu dėkojame gausiai susirinkusiai Jonavos verslo bendruomenei, renginio vedėjams Domui Jakučiui bei Kristinai Jaskūnienei, renginio mecenatams, rėmėjams bei partneriams.

Širdingai dėkojame šventės mecenatams: AB „ACHEMA“, UAB „ALUFLAM“, UAB „LONAS“;

Rėmėjui UAB „ACHEMPAK“;

Partneriams: UAB „BALDAI JUMS“, UAB „DAFTA“, UAB „FAJETONO GRUPĖ“, UAB „RIVAUTA“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių