Enterprise Europe Network – nauji kontaktai jūsų verslo plėtrai visame pasaulyje

  • Teksto dydis:

Enterprise Europe Network (EEN) – didžiausias verslo paramos tinklas, jau 15 metų sėkmingai veikiantis visame pasaulyje (daugiau nei 40 šalių), apimantis daugiau nei 450 partnerių organizacijų ir tūkstančius ekspertų iš įvairių verslo paramos organizacijų, garsėjančių kompetencija ir paslaugų kokybe.

Lietuvoje Enterprise Europe Network atstovauja keturių organizacijų (Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei VšĮ „Lietuvos inovacijų centras“) konsorciumas.

Enterprise Europe Network (EEN) yra skirtas tarptautinės plėtros užmojų ir ambicijų turinčiam smulkiajam ir vidutiniam verslui (SVV).

Enterprise Europe Network nemokamai padeda įmonėms: Diegti inovacijas; Kurti naujus produktus, paslaugas ir verslo modelius; Pereiti prie tvaresnių verslo modelių; Didinti verslo atsparumą; Užmegzti kontaktus su verslo partneriais visame pasaulyje; Pritaikyti skaitmeninius sprendimus prie įmonės verslo poreikių; Rasti ES finansavimo priemones ar kitus finansavimo šaltinius; Lengviau susigaudyti ES teisės aktuose ir taisyklėse, šalinti bendrosios rinkos kliūtis; Pasiekti tarptautines rinkas, surasti naujas verslo galimybes užsienyje.

Kasdienė Enterprise Europe Network statistika:

    • 835 SVV sulaukia Enterprise Europe Network pagalbos inovacijų diegimo ir tarptautinės plėtros srityse;

    • 112 SVV gauna individualias, joms pritaikytas Enterprise Europe Network ekspertų konsultacijas;

    • 535 SVV dalyvauja specializuotuose Enterprise Europe Network mokymuose ar infosesijose;

    • 5 SVV pasirašo partnerystės susitarimus su užsienio partneriais.

Ką apie Enterprise Europe Network paslaugas kalba Lietuvos įmonės?

„Enterprise Europe Network tinklas yra pats geriausias pasirinkimas verslui, norinčiam pradėti arba plėsti savo paslaugų eksportą. Tai nepakeičiama ir profesionali pagalba, padedanti nepasiklysti klaidžiuose tarptautiniuose pardavimų labirintuose. EEN tinklas sujungs, supažindins su reikiamais partneriais ir padės augti tarptautinėje rinkoje“, - teigia UAB „Stido“ direktorius Julius Dombrauskis.

Jam antrina UAB „Barker Textiles“ pardavimų direktorė Edita Short: „Enterprise Europe Network – puikus tinklas, leidžiantis užmegzti naujus kontaktus užsienyje. Tačiau atrastą kontaktą paversti klientu galime tik patys savo profesionaliu darbu: greita, betarpiška ir atvira komunikacija, įsiklausymu ir atidumu detalėms, darbo nuoseklumu ir galutinio gaminio kokybe, meistriškumu ir žiniomis. Sėkmingas duetas eksportui – EEN paslaugos ir įmonės aktyvumas.“

„Dalyvavimas Enterprise Europe Network veiklose suteikia mums galimybę nuolat augti ir tobulėti. Stengiamės išnaudoti maksimaliai kiekvieną galimybę, todėl aktyviai dalyvaujame renginiuose, projektuose, važiuojame į verslo misijas ir parodas. Džiaugiamės būdami Enterprise Europe Network Lietuva dalimi”, - apie EEN galimybes pasakoja UAB „Kvalitetas“ URBAN FOOD vadovė Gintarė Laucė.

Vienos lyderiaujančių Europoje, Alytuje įsikūrusios, mašinų gamyklos „ASTRA“ generalinis direktorius Vaidas Liesionis dalinasi mintimis apie EEN: „Lietuvos inovacijų centras, kaip Enterprise Europe Network Lietuva atstovai, atneša gerų minčių ir idėjų, kur ir kaip realizuoti savo norus. Daugeliu atvejų ekspertai gali patarti, kaip tuos norus paversti realybe, jeigu kalbame apie investicijas, partnerių paiešką. Sakyčiau, Enterprise Europe Network yra priemonė, kurioje turėtų būti bet kuri eksportuojanti arba naujus gaminius kurianti įmonė.”

„Enterprise Europe Network tinklo dėka mes gauname labai daug naudingos informacijos, plečiame tarptautinę prekybą ir atrandame verslo partnerius užsienyje. Šią vasarą kartu su Lietuvos delegacija dalyvavome verslo misijoje Turkijoje, kur užmezgėme naujus prekybinius ryšius tarptautinei mūsų įmonės plėtrai“, - savo sėkme, EEN tinklo dėka, dalinasi UAB „Delnora“ direktorius Ahmet Demir.

UAB „Prašvieta“ JetLT projektų vadovė Regina Žemaitienė: „Džiaugiamės, kad mūsų kuriami konditeriniai spausdintuvai jau pripažįstami ir už Lietuvos ribų. Ieškojome naujų galimybių eksporto plėtrai į Latvijos, Estijos, Lenkijos rinkas, todėl pasinaudojome EEN pasiūlymu sudalyvauti „Riga Food“ parodoje ir verslo kontaktų renginyje Lenkijoje. Mūsų įmonei tai buvo puiki proga naujų klientų bei verslo partnerių, atstovų paieškai.“

 „Enterprise Europe Network dėka pagal Hosted Buyers programą buvome pakviesti šiemet dalyvauti „Food&Drinks Mission Sicily 2023“. Aplankėme Italijos gamintojus, degustavome ir atsirinkome Lietuvos rinkai tiekti šimtmečius spaudžiamą aukščiausios „premium“ kokybės ypač tyrą alyvuogių aliejų, skinantį pergales tarptautiniuose konkursuose. EPICUREAN.LT yra oficialus išskirtinių produktų distributorius Baltijos šalyse ir siekia į Lietuvą atvežti geriausius, natūralius, autentiškus – „tikrus“ produktus“, - įspūdžiais iš verslo misijos į Siciliją dalinosi EPICUREAN.LT direktorė Birutė Jurgaitytė

Tinklo veikla dalinai finansuojama iš programos „Single Market Programme (SMP)“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių